Nordsjælland Håndbold

Nordsjælland Håndbold er Nordsjællands håndboldflagskib.

Holdet – der i sæsonen 2020-21 er tvangsnedrykket til 1. division på grund af coronastoppet i foråret 2020 – er et herreelitehold og en overbygning på Hillerød Håndboldklub, Team Helsinge Håndbold og Helsingør Håndbold.

Nordsjælland Håndbold blev startet i 2006 og filosofien er, at truppen bygges op med mange unge talenter, som udvikles – og at dén strategi ikke er helt tosset ses bl.a. af, at da Danmark vandt herrernes håndbold-VM i 2018, havde cirka 1/3 af landsholdet været forbi Nordsjælland Håndbold!

Styrket med NH-talent
Talentudviklingen blev yderligere styrket i foråret 2020 med ansættelsen af en talentchef til at udvikle nyskabelsen NH-talent, der i første omgang stiller med et U17-hold i turneringen 2020-21, og i sæsonen efter udvides med et U19-hold, ligesom der arbejdes med et fælles 2. divisionshold. Og så kigges på muligheden for også at udvikle pigehåndbolden.

Alt sker i samarbejde med de 3 moderklubber, ligesom der i de 3 moderklubbers kommuner Gribskov, Hillerød og Helsingør også er fokus på unge elitesportsfolk, og NH-talent arbejder derfor sammen med GETU Gribskov Elite & Talentudvikling, Hillerød Elite Idræt og Helsingør Talent & Elite.

NH-talent har fast base i Royal Stage.

Du kan læse mere om Nordsjælland Håndbold hér

Foto: Jan F. Stephan